Derű Háza


A tartalomhoz

Bemutatkozás

Derű Háza 1.

A Derű Háza Szociális Otthon 2006. novemberében nyílt meg. Az Otthon azok számára biztosít emelt szintű tartós elhelyezést, akik önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képesek és ellátásuk más módon nem oldható meg. Az ellátottak köre elsősorban azon nyugdíjkorhatárt betöltött személyekből tevőik össze, akik az ápolás-gondozás mellett rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, és felvehető az a 18. életévét betöltött személy is, aki betegsége miatt nem tud önmagáról gondoskodni. Az ellátási terület az egész országra kiterjed, de érdeklődőket főként a környező megyékből várunk.

A Derű Háza projekt helyszíne Bábolna város. Bábolna közel 4.000 lakosú település, Győrtől mintegy 30 km-re, az M1-es sztráda közelében. Bábolna város környezete tipikus Nyugat-Dunántúli környezet, kedvező természeti adottságokkal, mely sportolásra, természetjárásra és más természetben űzhető időtöltésre (vadászat, horgászat) kiváló lehetőségeket nyújt. A település legfőbb nevezetessége a Szapáry kastély. Bábolna a városi léthez szükséges minden szolgáltatást nyújtja.

Székhelyünk kétszintes családi házból lett kialakítva, gondozott kerttel övezve. Az épületen kívüli és belüli akadálymentes közlekedés megoldott, a lift az átépítés során került beépítésre. A ház előtt személygépkocsi parkoló van kialakítva a látogatók számára. A telek nagysága: 1.583 m2, az épület nettó alapterülete a földszinten: 312 m2, az emeleten 150 m2. A létesítményben 4 db egyágyas és 8 db kétágyas lakóegység került kialakításra, melyek nagysága változó. A szobák bútorozottak, házastársak fogadására is alkalmasak. Minden szobához tartozik fürdőszoba. Közös programokra, látogatók fogadására, beszélgetésekre, meghitt együttlétekre a nappali, illetve a télikert ad lehetőséget.

Telephelyünk a székhely szomszédságában lévő hotel épületből került kialakításra. Az akadálymentes közlekedés megoldott. 2, 3, 4 ágyas szobáink vannak, minden szobához fürdőszoba tartozik. A szobák bútorozottak, de igény szerint a lakók saját bútoraikkal, személyes tárgyaikkal is berendezhetik. Csendes környezet, nagy kert várja a pihenésre vágyó időseket.

Derű Háza 2.
Derű Háza 2.

Tel.: +36 34/568-028 | info@deruhaza.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe